Proces

background shape

Solliciteren bij WEngage verloopt via 4 heldere stappen.

Alles begint met jouw ideale job samen te stellen in het jobmenu en te solliciteren.
Wat gebeurt er dan?

STAP 1

We kijken naar waarden.

Onze eerste online kennismaking is meteen raak. Geen luchtige babbel via Teams, wel een online vragenlijst. Op 15 minuten stellen we je enkele vragen om te peilen naar onze waardenfit. ‘Onze wat?' denk je misschien? Wel, we stelden, na een interne bevraging van een aantal collega's,  een lijst op met dertien waarden die we allemaal belangrijk vinden. Het is belangrijk dat wij dezelfde waarden delen. Dat zou betekenen dat jij je bij ons goed zal voelen. De Twegos-tool helpt ons dat te objectiveren. 

Een kwartiertje dus. Meer tijd hebben we niet nodig. Sluit je goed aan bij onze waarden? Super, dan ga je meteen over naar de volgende fase waar we peilen naar competenties. 

Kijk jij anders naar waarden op het werk? Da’s helemaal prima, maar dan stopt onze kennismaking allicht. Jouw Twegos waardenprofiel blijft wel actief – tot jij zelf anders beslist – zodat je dit profiel ook kan gebruiken bij andere werkgevers. En Twegos kan jou berichten sturen als er een goede waardenfit is met een andere job.

Stap 2

Op naar de competentiescan! 

Ok, er is een goede waardenfit tussen ons, super! Maar hoe staat het met jouw vaardigheden? We vervolgen met een competentiescan waarin we je willen leren kennen in een specifieke situatie. Dus stellen we jou verschillende situaties voor. Aan jou om aan te geven hoe je zou reageren. De mooie term is een situational judgement test.

Dankzij deze tweede test kunnen we goed inschatten of jouw reactie volgens onze werkwijze gepast is. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een dilemma, of een uitdaging onder tijdsdruk. 

Jouw antwoorden bespreken we tijdens een eventuele eerste ontmoeting en kunnen we gebruiken om jou te leren hoe wij in die situaties willen dat onze medewerkers reageren.

Stap 3

Eindelijk zien we mekaar. 

Na twee blind dates volgt de echte ontmoeting in één van de WEngage bedrijven in het land. Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek, dan nemen we de tijd om kennis te maken en mekaar goed te leren kennen. Leuk dat we dan weten dat we qua waarden en competenties op dezelfde golflengte zitten, toch? 

Daarna kan het snel gaan. Is de match er langs beide kanten? Kriebelt het evenzeer bij jou als bij ons? Snel volgt er dan een concreet voorstel. Eens het papierwerk klaar is en de startdatum gekend is tellen we af!

Stap 4

Welkom bij WEngage!

Voilà, de kop is eraf, je bent begonnen bij één van de WEngage bedrijven, welkom!

Nu volgen er enkele intensieve weken waar we jou ons bedrijf leren kennen en waarin jij de kneepjes van het vak leert. Een onboarding heet dat in officiële termen, we heten je van harte welcome on board. Zit alles goed qua kennis van systemen, technieken, procedures en aanpak? Dan ga je een korte periode onder nauwe begeleiding aan de slag.

Eens die kaap met succes genomen is ben je klaar om zelfstandig te werken, proficiat! Maar dat betekent niet dat je alleen werkt. Er staan steeds team-leads klaar om je te helpen en je te laten groeien in je job.